DETALJNA PROGNOZA DO KRAJA MESECA: Meteorolog Đurić otkrio šta nas čeka, stiže PROLEĆE!

 

Kako stoji u prognozi Đorđe Đurić, toplo vreme nastaviće se i u petak, ali za dva do tri stepena svežije nego danas.

– Biće sunčano. Nakon hladnog jutra i temperature od -4 do 4°C, maksimalna temperatura biće od 13 do 17°C, u Beogradu do 14°C. Ipak, tokom dana očekuje se slabljenje termičkog grebena, a sa severozapada će se približiti hladni front – upozorava meteorolog, i dodaje:

– Krajem dana do severozapadnih, a tokom večeri i noći i do ostalih predela Srbije očekuje se prodor ovog oslabljenog hladnog fronta. On će biti praćen naoblačenjem i padom temperature, a slab do umeren jugozapadni vetar biće u skretanju na umeren, prolazno i jak severozapadni, uz prodor hladnije vazdušne mase sa severa. Tek ponegde se očekuje slaba kiša, ali značanije padavine se ne očekuju.

 

Tanjug/R. PRELIĆ Oblačno vreme

 

Za vikend u Srbiji biće, prema prognozi, umereno do pretežno oblačno, a zbog snažnog anticklona sa centrom iznad centralne Evrope, vazdušni pritisak biće veoma visok.

– Očekuje se uglavnom suvo vreme, a slaba kiša u nižim, a slab sneg na planinama očekuje u subotu u južnim i centralnim predelima Srbije. Severozapadni vetar do kraja dana biće u slabljenju, a tokom večeri vetar u skretanju na jugoistočni i biće u pojačanju. U noći ka nedelji i tokom nedelje, centar ovog anticiklona izmestiće se severoistočno od Srbije i nalaziće se iznad Karpata – prognozira Đurić.

Zbog nešto nižeg vazdušnog pritiska iznad Mediterana, nad Srbijom će biti izraženiji stepen pritiska, pa će tako u košavskom područu u nedelju duvati jugoistočni vetar jak, na jugu Banata ujutro i sa olujnim udarima. Maksimalna temperatura tokom vikenda biće u Srbiji od 6 do 12 stepeni, u Beogradu do 10, stoji u prognozi.

 

Mihailo Jovanović, [10.2.2022. 13:18]

 

U ponedeljak i utorak u Srbiji umereno oblačno i toplije sa sunčanim intervalima, a košava će oslabiti. Očekuje se i dalje visok vazdušni pritiska, ali i uticaj ciklona sa Atlantika, koji će sa jugozapada prema našem području uslovljavati strujanje toplije vazdušne mase.

Tokom sledeće sedmice iako se očekuje natprosečno toplo vreme i više nego dovoljna visina snežnog pokrivača očekuje se iznad 1500 metara nadmorske visine, dok bi se na oko 1.000 metara snežni pokrivač mogao i otopiti.

Dakle, ovogodišnji februar prolazi u znaku veoma blagog i natprosečno toplog vremena, zaključuje Đurić.

 

BONUS VIDEO:


Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar