Vučić sa vojnim vrhom o stanju u Vojsci

U Domu garde na Topčideru odžan je sastanak na kojem su izneti rezultati analize stanja, operativnih i funkcionalnih sposobnosti Vojske Srbije za 2021. godinu.

Referisanju prisustvuju predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ministar odbrane Nebojša Stefanović, načelnik Generalštaba i general Milan Mojsilović.

Ministar Stefanović izjavio je nakon sastanka da je prošla godina prva godina posle dosta vremena u kojoj imamo veći priliv oficira, podoficira i profesionalnnih vojnika kao i vojnika na dobrovoljnom odsluženjeu vojnog roka od njihovog odlaska.

 

Imamo dovoljno oružija

 

„Nabavili smo i veliku količinu oružja, opreme koji su nedostajali vojsci, izjavio je danas ministar odbrane Nebojša Stefanović“, naveo je Stefanović.

Stefanović je rekao da Vojska svakog dana dostiže nove sposobnosti i najavio da će ove godine biti značajne nabavke naoružanja i opreme, ali i novih stanova za pripadnike VS.

Ministar odbrane je podestio da će od ovog meseca svi zaposleni u VS i Ministarstvu odbrane dobiti povećanje plata od osam odsti i dodao kako će Ministarstvo iz sopsrtvenih sredstava obezbediti dodatno povećanje plata od 10 odsto priradnika Garde koji izvode veoma složene i obimne zadatke.

On je zahvalio na podršci predsedniku Srbije Vučiću bez čije pomoći ne bi bilo moguće opremanje VS značajnim nedostajućim sredstvima i opremom, ali i svima u Generalštabu i Ministarstvu koji su svojim angažmanom doprineli napretku sistema odbrane.

 

Srbija je vojno neutralna

 

„Srbija nije nikome pretnja. Naoružava se u obimu koji je potreban jedinicama da odbrane Srbiju. Ne trkamo se ni sa kim, nego se naoružavamo samo onoliko koliko je potrebno da se odbrani zemlja. Da je ranije ulagano više, sada ne bismo morali toliko da ulažemo da bismo nadoknadili propušteno“, istakao je Stefanović odgovarajući na komentre o naoružavanju srpske vojske.
On je upitao zašto Hrvatske kao članica NATO daje milijardu evra za kupovinu savremenih lovaćkih aviona rafal, i protiv koga namerava da ih upotrebi.

Sastanku, koji je održan u Domu Garde u Topčideru, prisustvovali su ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić, predsednici skupštinskih odbora za odbranu i unutrašnje poslove Aleksandar Marković i za kontrolu službi bezbednosti Igor Bečić, te direktor Kancelarije za KiM Petar Petković.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar