UNS će tražiti obnavljanje istrage za prebijanje urednika portala Žig info

Udruženje novinara Srbije (UNS) nastaviće da prati suđenja za paljevinu kuće novinara Žig infa Milana Jovanovća, a tražiće i obnavljanje istrage za prebijanja urednika tog portala Željka Matorčevića, saopšteno je iz UNS-a.

Matorčević je rekao danas da policija i dalje nije pronašla osobu koja ga je prebila, iako je prošlo više od tri godine od tog napada, navedeno je u saopštenju.

Urednik „Žig infa“ je sa predstavnicima UNS-a, koji su ga posetli u Grockoj razgovarao i o planovima da se iz porodičnih domova novinara redakcija smesti u svoj prostor.

„Građani nam veruju i dostavljaju podatke, traže od nas odgovore, servisne informacije“, rekao je Matorčević, kome je u napadu 9. oktobra 2018. slomljena jagodična kost i proveo je nedelju dana u bolnici.

Krivične prijave koje je podnosio odbačene su i nema osobe koja odgovara za njegovo brutalno prebijanje, naveo je UNS.

Predstavnici UNS-a posetili su u Vrčinu, u obnovljenom domu i saradnika Žig infa Milana Jovanovića kome je 12. decembra 2018. zapaljena kuća.

Supruga i on spavali su kada se požar iz garaže rasplamsao na kuću koja je izgorela, kao i garaža i automobil.

UNS je podsetio da je kao nalogodavac prvostepeno osuđen bivši predsednik Opštine Grocka Dragoljub Simonović, i da je Apelacioni sud u decembru 2021. ukinuo presudu i vratio predmet na ponovno suđenje.

Uz Simonovića, na četiri godine i tri meseca zatvora prvostepeno je bio osuđen kao neposredni izvršilac Aleksandar Marinković, koji je u bekstvu, dok je Vladimiru Mihailoviću,  koji je posredovao u pronalasku izvršioca, izrečena zatvorska kazna od četiri godine.

Jovanović je predstavnicima UNS-a rekao da se suđenje nastavlja i ponovio da se najviše brine za suprugu koja ne može noću da spava i reaguje na svaki šum.

Matorčevića i Jovanovića su posetili predsednik UNS-a Živojin Rakočević i član uprave Žikica Stevanović.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar