Ski-centar Brezovica kao novo preduzeće u sistemu Prištine

Premijer privremenih institucija u Prištini Aljbin Kurti potvrdio da je društveno preduzeće „Brezovica“ počelo da radi.

„Pozdravljamo aktiviranje društvenog preduzeća ‘Brezovica’, koje je već pušteno u rad, u punoj saglasnosti sa pravnim sistemom Kosova. Fiskalizacija u okviru zakona i osnivanje ovog preduzeća smatrani su kao preduslovi za otvaranje puta za investicije za ovaj veoma važan turistički centar za Kosovo sa velikim potencijalom za našu zemlju“, naveo je Kurti tokom posete Agencije za privatizaciju.

Opština Štrpce je prošle nedelje saopštila da su staze za skijaše i bordere već neko vreme spremne i da je na Brezovici počela ski-sezona.

 

„Opštinsko rukovodstvo je zajedno sa novoimenovanim Upravnim odborom ski-centra ‘Brezovica’ poslednjih dana naporno radilo na obezbeđivanju svih potrebnih uslova za početak nove skikaške sezone i njen nesmetan rad“, naglašeno je tada u saopštenju.

Kurti je pored formiranja novog preduzeća „Brezovica“, među uspehe novog odbora kosovske agencije za privatizaciju naveo pripremu završne strategije KAP-a, zatim identifikaciju imovine koja se može preneti u takozvani „državni fond“, te smanjenje troškova, u iznosu od preko 2,6 miliona evra.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar