Protest u Podgorici protiv najave manjinske vlade, okupljanje i sutra

 

Ispred zgrade Vlade Crne Gore, a potom i ispred zgrade parlementa, večeras u Podgorici okupilo se nekoliko stotina građana koji se protive inicijativi o formiranju manjinske vlade.

Kako javlja Radio-televizija Crne Gore, organizator skupa nije poznat, a među građanima su bili prisutni poslanici Demokrata i Ujedinjene CG koji su poručili da se prekraja izborna volja građana.

 

Prilazi zgradi Vlade su bili zatvoreni, saobraćaj je bio blokiran.

 

Među građanima bili su prisutni poslanici Demokrata Momo Koprivica i Vladimir Martinović.

Koprivica je kazao da žele da sačuvaju izbornu većina od 30. avgusta, kada su građani jasno rekli da ne žele da se DPS pita, a, kako je istakao, manjinska vlada znači da se DPS pita.

„To znači da se ne mogu odluke donositi bez DPS-a. Kako neko misli da provjeri prljave poslove bivših funkcionera, ako DPS podržava tu vladu“, kazao je Koprivica.

On je naglasio da su odavno najavljivali da se ovaj plan sprema, i pravovremeno upozorili građane na ovo.

 

Slobodan Blajić je ispred Miholjskog zbora kazao da je sve režirano od Mila Đukanovića i njegovih mešetara, uz svesrdnu pomoć novih Pajovića, te da je ostalo samo da građani na ulicama brane izbornu volju.

„Sada kada je krenula da se sređuje finansijsko-socijalna situacija, kada treba krenuti u ozbiljan obračun sa kriminalom čije je leglo DPS, po predlogu URA-e se traži manjinska vlada. Ponovo smo došli u situaciju da nam Đukanović koji je prodao u bescenje sve što se prodati moglo upravlja“, kazao je Bulajić.

Protestu je prisustvovao i poslanik Ujedinjenje Crne Gore Vladimir Dobričanin koji je naglasio da sada kada su pročele promene koje će doneti boljitak građanima, počinje rušenje kompletnog sistema. Kako je istakao, nije bitno je li to Vlada, oni ruše ono što je narod izabrao 30. avgusta.

Građani su se razišli posle četrdesetak minuta i najavili novo okupljanje za sutra u isto vreme.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar