Kancelarija Nensi Pelosi na Kapitolu, biro demonstranata za izgubljene stvari

Demonstranti koji su upali na Kapitol zvali su i pitali da li su zaposleni nešto pronašli, jer su tamo zaboravili telefon, ili su ostavili tašnu i raspitivali se čega ima u kancelariji, rekao je Džejmi Raskin, član komiteta Kongresa koji istražuje nerede 6. januara za Biznis insajder. Osoblje je, kaže, prosledilo pozive policiji.

„Policajci su brzo pozvali telefonom i rekli, da, samo nam dajte ime, adresu, društvenu mrežu, znate, i mi ćemo se za to pobrinuti“, rekao je demokratski poslanik iz Merilenda.

Raskin je rekao je da ta epizoda ilustruje kako mnogi koji su upali na Kapitol nisu osećali da su učinili nešta loše.

„Šta mi je toliko fascinantno da je zaista bilo ljudi koji su se osećali kao da ih je predsednik pozvao u Vašington“, rekao je Raskin.

Telefonski pozivi u potrazi za izgubljenim predmetima ilustruju jedan od glavnih izazova sa kojima se suočava komitet koji istražuje nerede.

„Kada im je rečeno da ulaze na Kapitol i da upadaju u Kapitol, rekli su da ih je predsednik pozvao da budu tamo. Oni nisu imali nikakvu vrstu suptilnog razumevanja podele vlasti. Oni su samo mislili da ih je osoba broj jedan u američkoj vladi pozvala da budu tamo, i da stoga imaju pravo“, rekao je Raskin.

Prema Raskinovim rečima, taj stav koji je imalo toliko izgrednika „podvlači centralnu ulogu koju je Donald Tramp imao u onome što se dogodilo tog dana. Ali to takođe komplikuje stvari za komitet, jer stvara problem za pripisivanje krivice na različitim nivoima ponašanja“.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar