WhatsApp je spremio nešto novo

WhatsApp svojim mnogobrojnim korisnicima nudi veću kontrolu nad informacijama o tome ko može da vidi detalje o njima.

Izvor: B92, Techradar utorak, 14.12.2021. | 12:06 -> 18:46 Podeli Foto: EPA-EFE/IAN LANGSDON

Foto: EPA-EFE/IAN LANGSDON

Kao deo procesa da se korisnici zaštite od neautorizovanih eksternih aplikacija, WhatsApp nudi nova podešavanja za kontrolu privatnosti.

Ukoliko ste primetili da ne možete da vidite onlajn status firmi ili kontakata sa kojima pokušavate da se povežete, nove promene su razlog koji pojašnjava zašto je to tako.

Ako nikada niste ćaskali sa određenim nalogom, nećete moći da vidite ni njihov status na mreži, niti detalje o tome kada su poslednji put viđeni. Isto važi i za mogućnost da drugi korisnici i aplikacije vide informacije o vama.

WhatsApp o ovim promenama kaže: „Da bismo poboljšali privatnost i bezbednost naših korisnika, otežavamo ljudima koje ne poznajete i sa kojima niste ćaskali da vide vaše poslednje viđeno i onlajn prisustvo na WhatsApp mreži“.

Kako bi ublažila strah od implikacija ove promene, kompanija takođe dodaje da ovo neće promeniti ništa između korisnika i njihovih prijatelja, porodice i firmi koje poznaju ili su im ranije slali poruke.

Na prvi pogled, deluje kao da je u pitanju mala promena, ali zapravo predstavlja samo jedan od sve većeg broja alata za privatnost i bezbednost koji su trenutno dostupni WhatsApp korisnicima.

Takođe, ovo će pomoći da se zatvori prostrana bezbednosna rupa koju su koristile neke eksterne alatke. Postoji veliki broj aplikacija dostupnih za preuzimanje, koje se mogu koristiti za praćenje statusa ljudi na mreži – ili su se barem mogle koristiti u tu svrhu pre nego što je WhatsApp uveo promene.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

-1; i– ) { p[i].parentNode.removeChild(p[i]); } ]]> p:nth-of-type(2)“).after(articleRelated); ]]>
Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar