Vivaldi: „Microsoft je očajan“

Microsoft je ponovo na meti osuda, zbog prakse koja kompaniji omogućava da ostvari monopol na tržištu.

Izvor: B92, Gizmochina ponedeljak, 13.12.2021. | 12:05 -> 15:30 Tweet Podeli rafapress / Shutterstock.com

rafapress / Shutterstock.com

Microsoft je nedavno objavio najnoviju verziju svog operativnog sistema. Međutim, uprkos tome što ima veliki broj korisnih opcija i funkcija, jedna stvar je mnogima zasmetala.

Microsoft Edge internet pregledač je doživeo brojne izmene, a mnoge od njih su ga načinile još više anti-konkurentskim nego što je to bio ranije.

Ovo je rivalsku kompaniju Vivaldi nateralo da reaguje u svojoj najnovijoj blog objavi i da „prozove“ Windows 11 Edge pregledač.

Za one koji nisu upoznati, Edge je u Windowsu 11 stigao sa nekim novim promenama. To uključuje i otežavanje korisnicima da se prebace podrazumevani pretraživač na svojim računarima, ukoliko prvo podese Edge.

Prema detaljima iz bloga kompanije Vivaldi. „Microsoftovi potezi deluju očajno. I prepoznatljivo. Jasno je da ne žele da koristite druge pregledače interneta“.

Jon fon Tečner, suosnivač Vivaldija, je tako prozvao Microsoft i kompanijinu antikonkurentnu praksu, istakavši da je u pitanju „povratak starim trikovima kako bi se ostvarila prednost nad konkurencijom“.

On je potom pozvao korisnike da ne dozvole da Microsoft pobedi u ovoj igri. „Izdržite sve dok ne budete mogli da koristite pretraživač po svom izboru u Windowsu – i pomozite svojim prijateljima ili kolegama da učine isto“, ističe Tečner.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

-1; i– ) { p[i].parentNode.removeChild(p[i]); } ]]> p:nth-of-type(2)“).after(articleRelated); ]]>
Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar