Šef Applea: „Ako želite aplikacije sa strane, kupite Android telefon“

Apple je prilično nepopustljiv po pitanju preuzimanja aplikacija sa strane.

Izvor: MacRumors sreda, 8.12.2021. | 13:34 -> 14:48 Podeli Foto: John Gress Media Inc / Shutterstock.com

Foto: John Gress Media Inc / Shutterstock.com

Trenutno postoje neke kontroverze oko Apple App Storea. Iako su mnogi korisnici navikli da kupuju i preuzimaju svoje iPhone i iPad aplikacije iz App Storea, programeri su postali sve nezadovoljniji jer to znači da moraju da plaćaju Appleu proviziju koja ide i do 30 procenata.

Za neke kompanije, kao što je Epic, koji zarađuje milione na Fortniteu, to je mnogo novca koji ide u Appleovu kasu. Zato su mnogi pozvali Apple da dozvoli korisnicima da preuzimaju aplikacije sa drugih mesta (kao što Android podržava eksterne prodavnice aplikacija).

Međutim, prema rečima Tima Kuka, izvršnog direktora kompanije Apple, možda bi umesto toga ti korisnici trebalo da pređu na Android.

„Ako želite da koristite aplikacije sa strane, možete kupiti Android telefon. Taj izbor postoji kada uđete u prodavnicu nekog provajdera. Ukoliko vam je to bitno, onda bi trebalo da kupite Android telefon. Sa naše tačke gledišta, to bi bilo kao da sam ja proizvođač automobila koji govori [kupcu] da ne stavlja vazdušne jastuke i sigurnosne pojaseve u automobil. Nikada ne bi pomislio da to uradi u današnje vreme. To je jednostavno previše rizično. Zato iPhone ne bi bio to što jeste da ne maksimizuje sigurnost i privatnost“, istakao je Kuk.

Na osnovu ovoga, zvuči kao da je Apple prilično nepopustljiv po pitanju preuzimanja aplikacija sa strane. Oni korisnici koji smatraju da je ovo važna karakteristika, neće imati drugog izbora nego da urade upravo ono što je Kuk predložio – da pređu na Android.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

-1; i– ) { p[i].parentNode.removeChild(p[i]); } ]]> p:nth-of-type(2)“).after(articleRelated); ]]>
Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar