RTX 3090 Ti grafička karta koštaće pravo malo bogatstvo

Pojavio se prvi listing za prilagođenu RTX 3090 Ti video kartu, koji sugeriše da će GPU imati izuzetno visoku cenu.

Foto: Peter Gudella / Shutterstock.com

Nvidia nam je tokom CES sajma dala uvid u RTX 3090 Ti GPU, koji je sada primećen u listingu švajcarskog sajta Top Preise.

MSI GeForce RTX 3090 Ti Gaming X Trio i MSI GeForce RTX 3090 Ti Suprim X grafičke karte su izlistane po cenama od 3.595 i 3.678 švajcarskih franaka (oko 3.450 i 3.530 evra).

U normalnim uslovima, ove cene bi predstavljale „plejsholdere“, odnosno rezervisana mesta do trenutka dok ne budu objavljene zvanične cene. Međutim, znamo da je aktuelna velika nestašica čipova i pomenute cene bi se lako mogle obistiniti.

Ukoliko se pomenute cene potvrde, RTX 3090 Ti modeli će se prodavati za oko 40% do 60% višoj ceni u odnosu na njihove RTX 3090 ekvivalente. Ovo je velika razlika, posebno ukoliko se zna da Ti model ne nudi velika poboljšanja performansi u odnosu na standardni GPU.

Otkrivanje potencijalnih cena stiže nekoliko dana nakon što je Nvidia navodno zatražila od svojih partnera da privremeno prekinu sa proizvodnjom prilagođenih RTX 3090 Ti modela, zbog hardverskih i softverskih problema sa ovim grafičkim kartama.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar