Programeri video igara otkrivaju koliko zarađuju

Mnogi su primetili da su plate u gejming industriji znatno manje od onih koje se isplaćuju u tradicionalnom tehnološkom sektoru.

Izvor: B92, Jutarnji četvrtak, 9.12.2021. | 11:09 -> 11:43 Podeli Foto: Pixel-Shot / Shutterstock.com

Foto: Pixel-Shot / Shutterstock.com

Programeri video igara su na Twitteru, pod hashtagom #GameDevPaidMe, podelili podatke o tome koliko zarađuju, piše Russia Today.

Radnici iz različitih sektora gejming industrije i iz raznih studija kao što su Bungie, Activision Blizzard, Riot Games i Ubisoft otkrili su svoje plate i kako su one rasle tokom godina. Mnogi su primijetili razlike u platama, a neki od njih zarađuju znatno više na istim ili sličnim pozicijama.

Kao što se i očekivalo, najveće plate isplaćuju se u zemljama poput SAD-a i Kanade, gde pozicije na početnom nivou nude 20 do 40 hiljada dolara godišnje, a radnici srednjeg nivoa mogu očekivati od 80 do 120 hiljada dolara godišnje. Međutim, druge zemlje mogu ponuditi znatno manju platu za iste pozicije, a zaposleni iz srednjeg noivoa u zemljama poput Meksika dobijaju samo oko 30 hiljada dolara godišnje.

Iskusniji programeri zarađuju najviše, između 100 hiljada i 140 hiljada dolara godišnje. Neki od njih zarađuju više od 200.000 dolara godišnje.

Neki poznatiji programeri takođe su otkrili svoju platu, a među njima i developer igre Fallout – Džoš Sojer.

Mnogi su primetili da su plate u gejming industriji, posebno za programerske pozicije, znatno manje od onih koje se isplaćuju u tradicionalnom tehnološkom sektoru. Programer koji radi za Demonware, uslugu za Call of Duty, istakao je da je mogao da zarađuje „daleko više“ da nije bilo njegove ljubavi prema video igrama.

Hashtag #GameDevPaidMe je pokrenut još 2020. godine, a slični trendovi pojavili su se i u drugim industrijama. Uprkos tome, mnogi smatraju da se razlike u platama i dalje pojavljuju u čitavoj industriji.

Korisnici se nadaju da će ovakva transparentnost podstaći poslodavce da svojim radnicima ponude pravedne plate u čitavoj industriji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

-1; i– ) { p[i].parentNode.removeChild(p[i]); } ]]> p:nth-of-type(2)“).after(articleRelated); ]]>
Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar