„Oživite svoje najluđe snove“ uz Horizon Worlds

Facebook, odnosno Meta, je implementirao Horizon Worlds u Meta Quest (ranije poznat kao Oculus Quest).

Izvor: B92, Hothardware ponedeljak, 13.12.2021. | 08:47 Podeli Foto: Profimedia

Foto: Profimedia

Kompanija Meta punom parom korača ka svojoj viziji implementiranja metaverzuma za svakoga, od trenutka svog rebrendiranja. Jedan od kompanijinih projekata je i Horizon Worlds – imerzivan VR program koji se koristi uz kompanijinu Meta Quest VR kacigu.

Horizon Worlds je ranije bio u beta verziji i pristupanje je do sada bilo moguće samo putem pozivnice. Oni koji su bili dovoljno srećni da krenu sa avanturom u Horizon Worlds, na raspolaganju su imali bogat sadržaj – od igara prepunih akcije do mirnih lokacija za meditaciju.

Meta je sada premestila VR iskustvo iz beta verzije i načinila ga je dostupnim svima koji imaju bar 18 godina, žive u SAD ili Kanadi i poseduju Meta Quest VR slušalice.

Vizija Mete za Horizon Worlds je da oživi VR prostor koji bi bio namenjen kreatorima sadržaja različitih nivoa, a biće im dostupne vrhunske alake za kreiranje društvenog sveta.

Horizon Worlds je dizajniran da načini iskustvo korisnika prijatnim, bilo da u njemu učestvuju sami ili sarađuju sa prijateljima. Dostupan je niz tutorijala koji će pomoći korisnicima kojima je ovo iskustvo novo. Meta očigledno želi da se svi osećaju prijatno koristeći program, jer pokušava da proces kreiranja načini što jednostavnijim.

Drugi način da uživate u iskustvu Horizon Worldsa su razne mini-igre, koje dva do četiri igrača mogu da igraju zajedno i ovo je nazvano World Hop. Kada igrači završe seriju mini-igara, naćiće se u sobi sa trofejima gde je moguće proveriti rangiranje i konačne rezultate.

Ukoliko vam je potrebno malo inspiracije, imate mogućnost da posetite zajednice drugih kreatora i pogledate šta su oni uspeli da ožive iz svoje mašte. Te kreacije variraju od opuštajuće vožnje brodom po reci, mogućnosti da letite na magičnoj metli ili učestvujete u bitkama za više igrača u retro arkadnom stilu.

Izgleda da su mogućnosti beskrajne kada je u pitanju ono što može da se stvori u okviru Horizon Worlds-a. Sve to će omogućiti kreativnim umovima da imaju prostor za saradnju i dizajniranje neverovatnih stvari.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

-1; i– ) { p[i].parentNode.removeChild(p[i]); } ]]> p:nth-of-type(2)“).after(articleRelated); ]]>
Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar