Ostala bez naloga na Instagramu zbog metaverzuma

Instagram je onemogućio korisnicu sa nalogom @metaverse, nedugo nakon što je Facebook promenio brend u Meta.

Izvor: B92, Arstechnica utorak, 14.12.2021. | 09:41 -> 10:23 Podeli Foto: EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO

Foto: EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO

Facebook je pre nekoliko nedelja promenio naziv svog brenda u Meta, a Mark Zakerberg je istakao da promena imena opisuje kompanijin novi fokus na viziju metaverzuma – virtuelnog sveta koji objedinjuje komuniciranje, trgovanje, gejming i drugo.

Rebrendiranje kompanije dovelo je do blokiranja jednog Instagram naloga, korisnice koja je upotrebljavala ime @metaverse, iznenada i bez upozorenja.

Vlasnica naloga je australijanka Tea-Mai Bauman, koja pomenuti Instagram ima više od 10 godina i @metaverse je koristila isto toliko dugo.

Bauman je za medije izjavila da je njen @metaverse nalog na Instagramu samo onemogućen u jednom trenutku. „Vaš nalog je blokiran zbog toga što se pretvara da je neko drugi“, stajalo je u objašnjenju.

Vlasnica naloga ističe da pomenuti nalog predstavlja deceniju njenog života i da nije želela da njen doprinos metaverzumu bude izbrisan sa interneta.

Međutim, nekoliko nedelja kasnije, nakn reakcije medija, iz Mete su istakli da je @metaverse nalog koji je Bauman koristila ponovo aktiviran. Razlog nesporazuma je, prema objašnjenju kompanije, bilo nepravilno uklanjanje zbog lažnog predstavljanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

-1; i– ) { p[i].parentNode.removeChild(p[i]); } ]]> p:nth-of-type(2)“).after(articleRelated); ]]>
Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar