Odbija da ode u zaborav: Samsung Galaxy S II pokreće Android 12

Pre nekoliko dana se pojavila vest da je na Samsung Galaxy S III telefonu uspešno pokrenut Android 12 ROM. Sada je isto dostignuće ostvario još stariji Samsungov telefon.

Izvor: B92, XDA sreda, 5.01.2022. | 10:08 Podeli Foto: Profimedia

Foto: Profimedia

Samsung Galaxy S II je jedan od legendarnih telefona, koji prosto odbijaju da padnu u zaborav.

Za to je zadužena zajednica korisnika, koja je na uređaj uspevala da instalira različit softver, od brojnih Android verzija do drugih operativnih sistema, kao što je Ubuntu Touch.

Sada je developer sa XDA foruma, sa nadimkom rINanDO, uspeo da uspešno pokrene Android 12 ROM na Samsung Galaxy S II telefonu.

Developer je postavio nezvanični LineageOS 19.0 build na Android 12, za GT-I9100 varijantu Galaxy S II telefona. Iako se radi o ranoj alfa fazi, projekat pokazuje potencijal.

Većina glavnih hardverskih komponenti, kao što su Wi-Fi, Bluetooth i izlazni zvuk, su funkcionalne. Celularni radio takođe radi, a omogućen je i SELinux.

Naravno, tu su i neke alarmatne funkcije, koje ne rade, a među njima je snimanje videa i rušenje kamere nakon jedne upotrebe.

Oni koji negde još čuvaju svoj Samsung Galaxy S II, mogu da isprobaju Android 12 ROM na ovom uređaju i postanu svedoci jš jednog dostignuća u živopisnom radnom veku ovog uređaja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

-1; i– ) { p[i].parentNode.removeChild(p[i]); } ]]> p:nth-of-type(2)“).after(articleRelated); ]]>
Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar