„Nije problem koronavirus nego nestašica čipova“

CES 2022 događaj će biti održan 5. januara, a sajam tehnike se već suočava sa brojnim otkazima.

Izvor: B92, TPU petak, 24.12.2021. | 08:20 Podeli Foto: Profimedia

Foto: Profimedia

Tokom proteklog perioda, nekoliko velikih brendova je otkazalo svoje prisustvo na CES sajmu u Las Vegasu. Među njima su Intel, Lenovo, Amazon, Meta i drugi. Nvidia je najavila virtuelno prisustvo, dok su neke kompanije najavile limitirani nastup.

Međutim, prema navodima CTA (Consumer Technology Association), koji je organizator CES-a, razlog ovih otkaza nije COVID-19 pandemija već nestašica čipova.

Zanimljivo je da, uprkos tome što je većina zemalja uvela ograničenja za putovanja, ili čak prilično stroge blokade, iz CTA tvrde da izlagači nisu previše zabrinuti zbog virusa.

Umesto toga, obrazloženje izvršnog direktora CTA ide u smeru nedostatka čipova, koji izaziva probleme sa prototipovima i uzorcima proizvoda, tako da kompanije koje su planirale da prisustvuju CES-u neće imati nikakve proizvode za izlaganje.

Logistika će, prema svemu sudeći, biti noćna mora proizvođača i tokom sledeće godine, jer kašnjenja isporuke nisu neuobičajena i verovatno će izazvati veće probleme za izlagače tokom CES sajma nego bilo šta drugo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

-1; i– ) { p[i].parentNode.removeChild(p[i]); } ]]> p:nth-of-type(2)“).after(articleRelated); ]]>
Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar