Naučite decu da programiraju pomoću ovog besplatnog kursa

„Programarko“, udruženje za edukaciju dece i mladih iz oblasti programiranja, poklanja deci besplatan pristup kursu iz osnova programiranja u Scratch-u tokom celog perioda trajanja predstojećeg raspusta.

Izvor: B92 četvrtak, 16.12.2021. | 14:43 Podeli Foto: Promo

Foto: Promo

Kako bi roditeljima olakšali predstojeći zimski raspust, a decu zabavili, odlučili smo da svakom detetu omogućimo edukaciju kroz zabavan sadržaj.

Svi koji se registruju do početka raspusta na sajtu www.programarko.com će dobiti besplatan pristup kursu „Scratch 1 – Zero“ do 23. januara 2022.

Scratch 1 je namenjen za decu, osnovce, koji se nikad nisu susreli sa programiranjem ili bi želeli da obnove postojeće znanje iz osnova programiranja u Scratch-u. Jedino potrebno predznanje za ovaj kurs je da dete zna da čita. Na kursu učimo šta je programiranje, upoznaćemo se sa Scratch platformom, pravićemo animacije, crtati Scratch likove, ubacivati muziku u programe i dok to sve radimo naučićemo neke od osnovnih koncepta programiranja kao što su: događaji, petlje, algoritam, programersko razmišljanje.

Platforma „Programarko“ je prva online škola programiranja za decu i mlade čiji je cilj da na zabavan i praktičan način uvede decu u svet programiranja. Kroz igru, praveći animacije i igrice, učimo od osnovnih do naprednih koncepta programiranja.

Neka i vaše dete ovlada jednom od najvrednijih veština na svetu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

-1; i– ) { p[i].parentNode.removeChild(p[i]); } ]]> p:nth-of-type(2)“).after(articleRelated); ]]>
Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar