M1 Max MacBook Pro je zver za obradu fotografija

Za profesionalne korisnike, MacBook uređaji sa novim M1 Max čipom, su neophodno rešenje.

Izvor: B92, cnet ponedeljak, 13.12.2021. | 11:41 -> 16:32 Podeli Foto: Mr.Mikla / Shutterstock.com

Foto: Mr.Mikla / Shutterstock.com

Apple je pre nekoliko meseci predstavio M1 Max i Pro čipove, koji će se koristiti u kompanijinim osveženim MacBook Pro laptopovima.

Praktično se radi o unapređenim verzijama M1 čipseta, koji je objavljen 2020. godine i sada pokreću nimalo jeftine MacBook Pro uređaje.

Ipak, profesionalni korisnici, koji zarađuju od obrade fotografija i videa, cene ovih laptopova od oko 3500 dolara će svakako opravdati.

Ovo potvrđuje i serija testova, koje je sproveo CNET, u kojima je otkriveno da obrađivanje fotografija u Adobe Lightroom programu na M1 Max modelu značajno skraćuje vreme, što je od izuzetnog značaja za brz rad fotografa.

Tokom ovih testova, spajanje šest 30MP Canon DNG fotografija u jednu panoramsku je trajalo svega 14 sekundi pomoću M1 Max laptopa (naspram 67 sekundi koliko je bilo potrebno Intel i7 MacBook Pro modelu iz 2019. godine).

Za standardne korinike, koji možda obrade nekoliko fotografija dnevno, ovo možda neće predstavljati veliku stvar, ali za profesionalce „skidanje“ nekoliko sekundi tokom obrade svakako je dobrodošlo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

-1; i– ) { p[i].parentNode.removeChild(p[i]); } ]]> p:nth-of-type(2)“).after(articleRelated); ]]>
Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar