Lansirana prva crnogorska mobilna video igra

Lansirana je prva crnogorska igra za mobilne telefone. Starblind igricu kreirao je 3Hills gejming studio, osnovan tokom 2021. godine s ciljem da Crnu Goru ucrta na mapu jedne od najvećih industrija na svetu.

Izvor: B92, fosmedia.me subota, 11.12.2021. | 20:00 Tweet Podeli

Kosmička saga crnogorskog astronauta.

Starblind je priča o astronautu koji se, tokom istraživačke ekspedicije na drugoj planeti, susreće sa nizom izazova i prepreka. Cilj igrača je da pređe što veću distancu, zbog čega spada u “endless runner“ tip igrica. Ovo je tek prva u nizu igara koje će biti kreirane u okviru 3Hills brenda.

„Budući da je reč o pionirskim koracima u ovoj oblasti, naš cilj nije bio da odmah izbacimo igru kojom pretendujemo na svjtsko tržište. Želimo najpre adekvatno da prođemo kroz proces pravljenja igre što je izuzetno izazovno i zahtevno. U svetu se time bave timovi sa po desetinama stručnjaka. Naš tim tokom prve faze saznaje i uči sve što se može naučiti na putu od ideje do lansiranja igre, kako bi kasnije mogao da razmišlja smelije i ambicioznije. Ovo je tek početak“, kazao je Andrija Dragojević, projekt menadžer 3Hills studija.

Igrica se može besplatno preuzeti na Google play i App store-u. Samom lansiranju prethodio je niz aktivnosti u okviru kojih je astronaut – glavni Starblind junak – privlačio pažnju i interagovao sa građanima na različitim lokacijama u Podgorici, kazali su iz Amplituda.

3Hills – novo poglavlje priče o gejmingu u Crnoj Gori.

Osim kreiranja igara, jedan od strateških usmerenja 3Hills-a biće i razvoj samog eSport ekosistema , odnosno organizacija turnira.

„Dugoročno, ideja nam je da ucrtamo Crnu Goru na mapu industrije, osnažimo postojeću i proširimo gejming zajednicu, napravimo platformu za sve ljubitelje gejminga – profesionalce i entuzijaste, počnemo da edukujemo sopstvene kadrove, i uopšte podignemo svest o vrednostima i mogućnostima koje nam gejming pruža“, dodao je Vladimir Bigović, tehnički vođa 3 Hills studija.

Vrednost gejming industrije procenjuje se trenutno na preko 150 milijardi dolara na globalnom nivou, pri čemu konstantno nastavlja da raste.

Iza 3 Hills studija stoji kompanija Amplitudo, koja već dve godine kroz besplatne game dizajn i development obuke i organizaciju događaja kojima okuplja predstavnike oblasti iz Evrope i sveta, radi na ostvarivanju gejming vizije u Crnoj Gori i za Crnu Goru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

-1; i– ) { p[i].parentNode.removeChild(p[i]); } ]]> p:nth-of-type(2)“).after(articleRelated); ]]>
Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar