Kinezi otvorili prvi 5G studio u svetu za striming uživo na brzim vozovima

Kineska medijska grupa (CMG) predstavila je danas novi najsavremeniji studio za striming uživo na brzoj železničkoj liniji koja povezuje kinesku prestonicu Peking sa gradom sudomaćinom Olimpijskih igara Džangdjijakouom.

Izvor: B92, Beta petak, 7.01.2022. | 10:48 Podeli Foto: Profimedia

Foto: Profimedia

Prenos video snimaka ultra visoke definicije (UHD) obavlja se uživo sa voza koji se kreće brzinom od 350 kilometara na sat.

Otvaranje studija, koji sadrži novu primenu 5G+4K/8K+VI tehnologije u UHD TV direktnom prenosu na brzoj železnici, po rečima predsednika CMG Šen Haisijunga, svedočanstvo je posvećenosti CMG da prihvati tehnološke inovacije, ali i da ponudi vrhunsko pokrivanje Zimskih olimpijskih igara 2022. najširoj mogućoj publici.

„Ovo je prvi put u Kini, pa čak i u svetu da je 5G tehnologija primenjena na brze vozove za UHD strimovanje“, rekao je predsednik Šen Haisijung tokom današnje ceremonije otvaranja nove usluge napominjući da je studio „savršena demonstracija kineske tehnološke sposobnosti u 5G, UHD ekranima i brzoj železničkoj mreži“.

Peking je domaćin Zimskih olimpijskih igara 2022, koje počinje za manje od mesec dana. Kina se nada da će domaćinstvo Igara pomoći zemlji da učvrsti svoju poziciju kao nove destinacije za zimske sportove i da će da uvede 300 miliona ljudi pod okrilje zimskih sportova.

„CMG je oduvek smatrala svojom misijom promociju, izveštavanje i prenos Zimskih olimpijskih igara u Pekingu“, rekao je Šen i dodao „to njena dužnost i odgovornost“.

Prva autonomna brza pruga u Kini, brza železnička linija Peking-Džangđijakou, otvorena je 2019. godine, smanjujući vreme putovanja između dve olimpijske takmičarske zone sa više od tri sata na svega 47 minuta.

Pametni vozovi su opremljeni posebnim prostorima za skladištenje ski opreme i omogućavaju putnicima bežično punjenje, kao i pametno podešavanje svetla.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

-1; i– ) { p[i].parentNode.removeChild(p[i]); } ]]> p:nth-of-type(2)“).after(articleRelated); ]]>
Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar