Izbrasali ste fotografiju na WhatsAppu? Evo kako da je vratite

Ako ste u WhatsAppu slučajno izbrisali neku važnu fotografiju, ne brinite – postoji nekoliko metoda pomoću kojih ih možete vratiti, ali one uključuju kontaktiranje sagovornika ili deinstalaciju aplikacije.

Foto: BigTunaOnline / Shutterstock.com

WhatsApp, najpopularnija aplikacija za dopisivanje, nudi mogućnost skladištenja primljenih fotografija. Ako želite da ih izbrišete, moraćete da ih izbrišete i iz razgovora i iz galerije. Prvo što možete uraditi jeste da odete u galeriju i vidite da li se fotografija tu nalazi. Ako je nema, na raspolaganju su vam neke druge opcije. Za skraćivanje pretrage uvek možete u pretragu upisati WhatsApp.

Ako ne vidite fotografiju, a koristite skladištenje u cloudu, postoji nada. Ukoliko koristite automatsko slanje slika, postoji šansa da je WhatsApp poslao sliku u oblak, objašnjava Makeuseof.

Pogledajte pod stavkama poslatih slika, u skladištu fotografija ili nekoj manjoj mapi u koju WhatsApp možda smešta slike.

 

Kako spasiti sliku koju je poslao netko drugi?

Pri povratku slike iz zaborava može vam pomoći kontakt s kojim ste se dopisivali – sve što je potrebno jeste da ih upitate imaju li sliku u razgovoru – ako niste koristili opciju brisanja za sve, šanse da druga osoba ima pohranjenu sliku vrlo su velike. Ako je ima, može vam je proslediti.

Kako spasiti fotografije pohranjene u sigurnosnoj kopiji?

Ako niko u grupi ili razgovoru više nema fotografiju koju tražite, uvek možete posegnuti za trikom vraćanja putem sigurnosne kopije, uz uslov da u razdoblju nakon što ste je obrisali niste radili sigurnosno skladištenje podataka s WhatsAppa. Ako jeste, u oblaku imate ‘snimak’ vašeg WhatsAppa nakon što ste izbrisali sliku.

Ako niste, sve što je potrebno d auradite jeste da izbrišete aplikaciju, ponovno je instalirate i uđete u razgovor u kojem se nalazila fotografija. Ako niste napravili sigurnosnu kopiju, sve što he ppotrebno d auradite jeste da je probađete i uskladištite.

 

Žalosna istina o vraćanju izbrisanih fotografija

Ako nijedan od ovih metoda ne pomaže, s fotografijom se, nažalost, morate pozdraviti. Podaci u razgovoru zavise od sigurnosnih podešavanja i arhiva podataka na telefonima sagovornika. To znači da ćete – ako niste uskladištili fotografiju, omogućili automatsko čuvanje, izbrisali samo za sebe ili ostavili u arhivi – do nje morati doći na neki drugi način.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar