Google tvrdi da je sve bolje zbog nove funkcije: „Kroz eksperimente smo otkrili…“

Nova funkcija – okluzija. Zbog nje je Chrome brži.

Izvor: B92, PC Press, Softpedia nedelja, 19.12.2021. | 14:00 Podeli Foto: Evan Lorne / Shutterstock.com

Foto: Evan Lorne / Shutterstock.com

Google neprekidno radi na optimizaciji performansi Google Chrome-a, a počevši od verzije 85, browser dolazi sa novom funkcijom koja se zove okluzija.

Ona bi posebno trebalo da smanji upotrebu resursa i učini da aplikacija sveukupno radi brže.

U postu koji govori o uvođenju okluzije, Google nam pruža bliži pogled na njene prednosti u Google Chrome-u, objašnjavajući da browser sada može da se učitava 25 procenata brže od prethodnih verzija.

„Kroz eksperimente smo otkrili da je skoro 20% Chrome prozora potpuno prekriveno drugim prozorima, odnosno okludirano. Ako bi se ovi okluzivni prozori tretirali kao pozadinski tabovi, naša hipoteza je bila da bismo videli značajne prednosti u pogledu performansi. Pre oko tri godine, počeli smo da radimo na projektu praćenja stanja okluzije svakog Chrome prozora u realnom vremenu i smanjivanja prioriteta tabova u okludiranim prozorima. Projekat smo nazvali Native Window Occlusion, jer smo morali da znamo lokaciju izvornih prozora koji nisu Chrome na ekranu korisnika“, objašnjava Google.

Zahvaljujući uvođenju okluzije, Google Chrome ne samo da se brže učitava, već i smanjuje upotrebu GPU memorije za oko 3,1 odsto. Nepotrebno je reći da Google-ova ulaganja u Google Chrome dolaze u pravo vreme. Microsoft pravi veliki napredak sa Microsoft Edge-om i svim inovacijama koje su u paketu sa njim, tako da bi poboljšanje performansi Google Chrome-a trebalo da pruži korisnicima još jedan razlog da se drže ovog browsera još malo duže.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

-1; i– ) { p[i].parentNode.removeChild(p[i]); } ]]> p:nth-of-type(2)“).after(articleRelated); ]]>
Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar