Google bi mogao omogućiti deljenje fajlova između korisnikovih uređaja

Deljenje fajlova između korisnikovih uređaja je značajno lakše u Apple ekosistemu, nego na Google uređajima. Google to želi da promeni.

Foto: Mr.Mikla / Shutterstock.com

Korisnici Apple ekosistema mogu da koriste AirDrop za prebacivanje fajlova sa iPhone/iPad uređaja na Mac i obrnuto. Na Google platformama, kao što su Android i Chrome OS to je malo komplikovanije jer uključuje slanje fajla na cloud, slanje imejlom ili povezivanje uređaja na PC.

Google je pokušao da kreira sopstvenu verziju AirDropa, pod nazivom Nearby Share, koji ipak ne funkcioniše na isti način. Kompanija sada ovo želi da promeni.

Prema podacima, koji stižu iz Chrome Gerrit verzije, Google izgleda radi na ažuriranju za Nearby Share, koje će rezultirati novom funkcijom, pod nazivom „Self Share“.

Kako naziv sugeriše, ovo će olakšati korisnicima da dele fajlove između svojih uređaja. To znači da, ukoliko radite na uređaju kao što je Chromebook – možete iskoristiti Self Share za slanje fajla sa tog Chromebooka na svoj Android telefon.

Pomenuta funkcija će biti deo Nearby Share opcije, u okviru Nearby Share menija, gde bi trebalo da se zove „Send to Your Devices“.

Za sada nije poznato kada će pomenuta funkcija postati dostupna svim korisnicima, ali s obzirom na to da je u početnoj fazi testiranja očekuje se da će se pojaviti u predstojećem periodu.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar