Gejmeri će biti besni kada vide ovu farmu

Korisnici, koji su besni zbog situacije sa nestašicom novih grafičkih karti, neće sa odobravanjem reagovati na potez jednog rudara kriptovaluta.

Izvor: B92, Hothardware petak, 17.12.2021. | 10:10 Podeli Foto: charnsitr / Shutterstock.com

Foto: charnsitr / Shutterstock.com

Džekson Dejvidson, kojem je rudarenje kriptovaluta glavni posao, odlučio je da omogući svima da vide kako izgleda njegova farma servera koja je gotovo kompletno sastavljena od Nvidia GeForce RTX 3070 grafičkih karti.

On ističe da je ovo samo deo njegove farme, a objašnjava da je video karte kupio od različitih malih preduzeća u njegovom okrugu.

Dejvidsonova objava stiže u trenutku kada se gejmeri i grafički dizajneri muče da pronađu nove grafičke karte za svoje mašine. Iako neki proizvođači insistiraju da rudarenje kriptovaluta nema bitan uticaj na nestašicu GPU-ova tokokm 2021. godine, potrošači nisu ubeđeni u to.

Nvidia u narednom periodu ima u planu objavu velikog broja grafičkih karti, a ostaje da se vidi koliko od ovih proizvoda će završiti u rukama standardnih korisnika, a koliko će prigrabiti rudari kriptovaluta.

Dejvidson ističe da on lično ne planira da koristi predstojeće, osvežene RTX 3080 ili RTX 3090 Ti modele. On je sklopio direktan sporazum sa Nvidijom i za svoje servere će koristiti CMP (Crypto Mining Processor) 170HX, koji još nije zvanično objavljen.

CMP 170HX je proizvod striktno kreiran za rudarenje i njegova uportreba bi mogla smanjiti opterećenje na tržištu i ublažiti nestašicu regularnih grafičkih karti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

-1; i– ) { p[i].parentNode.removeChild(p[i]); } ]]> p:nth-of-type(2)“).after(articleRelated); ]]>
Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar