Apple se vratio na vrh, Samsung je sada drugi

Apple je ponovo vodeća kompanija kada je u pitanju broj isporučenih telefona, prema statistici iz četvrtog tromesečja 2021. godine.

Foto: sdx15 / Shutterstock.com

Pre toga, Apple je povratio drugu poziciju tokom trećeg tromesečja prošle godine, a sada je prestigao Samsung i ponovo je na prvom mestu.

Svi pomenuti rezultati su ostvareni zahvaljujući odličnim performansama iPhone 13 serije telefona, kako pokazuje statistika analitičke kompanije Canalys.

Canalys opisuje isporuku iPhone 13 linije u Kini kao „izuzetnu i jedinstvenu“. Lanac snabdevanja kompanije Apple se oporavlja, ali kompanija i dalje ne može da isporuči dovoljno iPhone modela kako bi zadovoljila potrebe tržišta.

Apple nije jedini koji se suočava sa problemima nedostatka zaliha. Canalys upozorava da će vodećim proizvodnim postrojenjima biti potrebne godine kako bi proširili svoje kapacitete proizvodnje čipova.

Kada su u pitanju ostali proizvođači, Samsung je sa prvog mesta (koje je držao tokom prvog, drugog i trećeg tromesečja) pao na drugo mesto po isporuci telefona.

Tokom četvrtog tromesečja, Apple i Samsung su kontrolisali 22% i 20% tržišta telefona. Među prvi pet se još nalaze i Xiaomi, Oppo i Vivo.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar