Apple korisnici oprezniji – sporo prihvataju iOS 15

Pre nekoliko meseci, Apple je objavio svoje veliko ažuriranje iOS platforme u iOS 15 formi.

Izvor: B92, CultOfMac petak, 24.12.2021. | 13:12 -> 17:00 Podeli Foto: rafapress / Shutterstock.com

Foto: rafapress / Shutterstock.com

Kompanija iz Kupertina se redovno hvali činjenicom da je prihvaćenost iOS-a uglavnom značajno brža u odnosu na konkurentski Android operativni sistem.

To se potvrđuje i sa iOS 15 verzijom, ali izgleda da je stopa prihvaćenosti ove platforme mnogo sporija u dnosu na prethodna ažuriranja.

Ovo je objavila analitička kompanija Mixpanel, koja otkriva da je do 20. decembra 65,3% uređaja imalo instaliran iOS 15.

Međutim, iOS 15 je instaliran na značajno manje uređaja nego što je to bio slučaj sa prethodnom verzijom. U decembru prošle godine, iOS 14 se nalazio na 80,9% iPhone modela.

Ono što je interesantno i neobično, jeste da za poslednja tri iOS ažuriranja, Apple nije uklanjao starije iPhone modele sa liste podržanih.

To znači da su čak i uređaji, kao što je iPhone 6s, imali podršku za iOS 13 i očekivano je da većina korisnika što pre pređe na novu verziju.

Moguće je da su tokom godina iOS korisnici postali oprezniji i čekaju sa nadogradnjom iOS-a dok se ne isprave veći bagovi i problemi.

Procenat koji ima iOS 14 je i dalje veći od onoga što ima Android. Google je u novembru objavio da je Android 11 instaliran na 24,2% uređaja. To je Android 11, a ne najnoviji Android 12. Još više uređaja koristi Android 10 iz 2019. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

-1; i– ) { p[i].parentNode.removeChild(p[i]); } ]]> p:nth-of-type(2)“).after(articleRelated); ]]>
Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar