Aplikacija, koju bi trebalo da ima svaki Android korisnik, preuzeta je 100 miliona puta

Sa rastom malver napada i krađe podataka, mnogi se okreću verifikaciji u dva koraka (2FA), kako bi se zaštitili od ovih napada.

Izvor: B92, Hothardware utorak, 21.12.2021. | 10:02 -> 10:41 Podeli Foto: Sharaf Maksumov / Shutterstock.com

Foto: Sharaf Maksumov / Shutterstock.com

Jedna od najpopularnijih aplikacija koje se koriste uz 2FA je Google Authenticator, a aplikacija je upravo zabeležila veliko dostignuće.

Google Authenticator je zabeležio 100 miliona preuzimanja na Google Play Store-u, a predstavlja jedan od glavnih izbora kada je u pitanju autentifikacija.

Program predstavlja one-time code generator (OTP), koji se može koristiti uz bilo koji kompatibilni servis. To bi trebalo da spreči bilo koga drugog da dođe do informacija korisnika.

Poslednje ažuriranje za aplikaciju uključuje i tamni mod, kao i funkciju eksportovanja sačuvanih kredencijala za sve naloge koji su 2FA osigurani, sa jednog telefona na drugi, pomoći QR koda.

Tu su i neka druga rešenja, kojima korisnici mogu da zaštite svoje podatke. Tako Authy ima prednost u odnosu na Google Authenticator u tome da ukoliko se korisnikov telefon pokvari ili nije dostupan, aplikacija može da povrati kodove za verifikaciju preko clouda.

Uz 2FA, postoje još neka mere koje se mogu preduzeti kako bi se osigurali podaci onlajn. Možete isključiti obaveštenja na zaključanom ekranu svog telefona. Potom, možete koristiti VPN, a tu je i univerzalni savet – korišćenje jedinstvenih i snažnih lozinki.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

-1; i– ) { p[i].parentNode.removeChild(p[i]); } ]]> p:nth-of-type(2)“).after(articleRelated); ]]>
Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar