Premijer Australije ostavio otvorenom mogućnost da Đoković igra 2023. na AO

Australijski premijer Skot Morison ostavio je otvorenom mogućnost da Novak Đoković sedeće godine nastupi na Australijan Openu, uprkos tome što je deportacijom dobio automatsku trogodišnju zabranu ulaska u zemlju.

Teniska superzvezda Đoković ukrcao se u nedelju u avion kako bi otišao iz Australije nakon što je savezni sud potvrdio vladinu odluku o ukidanju njegove vize uz obrazloženje da Đokovićeva odluka da se ne vakciniše protiv koronavirusa predstavlja rizik za zemlju.

Po imigracijskom zakonu, Đoković sada ne može dobiti ulaznu vizu sedeće tri godine, ali ministar za imigraciju može odlučiti suprotno ako postoje za to uverljivi razlozi.

 

„Zabrana se odnosi na razdoblje od tri godine, ali postoji mogućnost za osobu da se vrati u ispravnim okolnostima, i o tome će se tada raspraviti“, rekao je Morison za 2GB radio u ponedeljak po lokalnom vremenu, dok je Đoković bio na putu za Dubai.

Đoković je u Australiju stigao 5. januara kada mu je poništena viza te je smešten u hotel Park u Melburnu, prihvatilište za migrante gde je proveo četiri noći.

Sud ga je oslobodio, presudivši da je odluka o otkazivanju vize po dolasku u Australiju neosnovana zbog nepoštovanja procedure.

Ministar za imigracije Aleks Houk odlučio je nakon toga, 14. januara, da poništi vizu Đokoviću jer bi njegov boravak u zemlji mogao da utiče na jačanje protivljenja vakcinaciji protiv kovida-19 u Australiji i Đoković je vraćen u prihvatilište za migrante.

 

Australijski savezni sud potvrdio je u nedelju vladinu odluku o ukidanju vize Đokoviću, čime je ugašena nada teniske superzvezde u osvajanje Australijan Opena i rekordnih 21 muških Grand Slamova.

Đoković je rekao da je izrazito razočaran, ali da će poštovati sudsku odluku.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar