MOSKVA ODGOVORILA NA BAJDENOVE PRETNJE: „Te sankcije će više pogoditi Ameriku nego Rusiju“

 

– Zabrana korišćenja dolara bila bi strašna pre svega za sam Vašington. Sve svetske sile će početi da razmišljaju li im je isplativo da ulažu u tu valutu ako njihove banke u svakom trenutku mogu da izgube mogućnost da rade sa njom. I to će, pre svega, biti Kina – prokomentarisao je DŽabarov nove američke pretnje antiruskim sankcijama.

Američka ekonomija je u takvom stanju da ne može sebi da dopusti takve antiruske sankcije, smatra ruski senator.

Komentarišući upozorenje američkog predsednika DŽozefa Bajdena da „SAD spremaju sankcije Rusiji kakve Vladimir Putin nikad nije video“, DŽabarov je rekao da je „očigledno da Bajdenu takve izjave pripremaju političari, ali da ih ne vide ekonomisti“.

 

Ukrajini neophodan neutralan status

Istovremeno, ruski političar je prokomentarisao izjavu američkog predsednika koji je na konferenciji za štampu rekao da je malo verovatan ulazak Ukrajine u NATO u bliskoj budućnosti, da SAD i Rusija „imaju prostora za diskusiju o bezbednosnim pitanjima“, kao i da će Vašington razmotriti zahtev da ne raspoređuje strateško oružje u Ukrajini.

DŽabarov je ocenio da je Ukrajini neophodan neutralan status pri kojem neće biti ni članica NATO-a, ni članica ODKB-a.

 

Ruski zvaničnici iz dana u dan izjavljuju da se ruska vojska nalazi na sopstvenoj teritoriji i, prema tome, niko nema pravo da postavlja zahteve u vezi sa njenim kretanjem.

Izvor

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar