Zvaničnici Srpske liste osudili izjave Đeljalja Svečlje

„To što je za vas svaki Srbin kriminalac a sever ‘El Dorado’, jasno govori da ste ispunjeni mržnjom i željom da sever pretvorite u mesto sukoba. To vam neće poći za rukom jer to neće dozvoliti ni Srbi a ni Albanci, jer neće pristati da stradaju kako bi vi sticali jeftine političke poene“, poručio je Rakić Svečlji preko saopštenja za javnost. 

On smatra da Svečlja nastoji da skrene pažnju javnosti sa neispunjenih obećanja koje je njegova stranka davala u kampanji, i da se to „obija po pravilu preko leđa srpskog naroda“, pa je „zato u prethodnom periodu dao sijaset izjava u kojima bez ijednog dokaza napada potpredsednika Srpske liste Milana Radoičića, državu Srbiju i predsednika Aleksandra Vučića“.

Predsednica opštine Gračanica Ljiljana Šubarić upozorila je da „Srbi na Kosovu i Metohiji sa strahom primaju izjave albanskih političkih lidera koji se nalaze na čelu institucija, i neskriveno propagiraju antisrpsko raspoloženje“.

„Da nije žalosno, bilo bi smešno da ministar policije Svečlja govori o borbi za zakonitost, a da pri tom nije dao nijedan odgovor kada će odgovorni za desetine napada na Srbe biti privedeni pred lice pravde, i da li je zakonit bio upad u našu opštinu bez sudskog naloga januara ove godine“, navela je Šubrićeva u svom saopštenju.

Predsednik opštine Severna Mitrovica Milan Radojević ukazao je da Svečlja svojim delovanjem i odlukom da slanjem albanskih specijalaca izaziva nemire na severu, pod velom tobož borbe protiv kriminala, želi da spasi svoju političku stranku od suda javnosti kojoj su u kampanji obećavali kule i gradove, a umesto toga im doneli siromaštvo, obezvređene zarade, inflaciju od rekordnih 15 odsto, i pregršt neispunjenih obećanja.

„Srbi znaju vrlo dobro da su svi napadi na potpredsednika Radoičića plod potrebe da se oslabe Srbi na Kosovu i Metohiji i pokori sever, ali Svečlja i ostali u Prištini moraju znati da je rezultat upravo suprotan. Da svaki napad na gospodina Radoičića je dokaz ispravnosti njegovih postupaka i opravdanost strahova građana od neodgovornih predstavnika Prištine“, naveo je Radojević.

Slične stavove da Svečlja ili bilo ko iz Prištine, licemerno i cinično govore obespravljenom srpskom narodu o vladavini prava, onom istom narodu koji do danas nije dočekao da se odgovorni za napade na njega i Srpsku pravoslavnu crkvu kazne, izneli su i predsednici opština Novo Brdo, Ranilug, Štrpce, Zubin Potok.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar