Zvaničnici Srpske liste odbili pozive za saslušanje, ocenjuju ih političkim progonom

„U ime Srpske liste ostajemo pri stavu da se nijedno od lica sa tog spiska, pa i naši članovi neće odazvati tom pozivu, jer je u pitanju čist politički progon koji ima za cilj progon našeg naroda sa ovih prostora, kao i da će u slučaju hapšenja bilo kog čoveka sa tog spiska uslediti protesti svim demokratskim i nedemokratskim sredstvima, pa čak i sprovođenje građanske neposlušnosti“, saopšteno je iz Srpske liste.

Istovremeno obaveštavaju Prištinu, ali i celokupnu javnost da je srpski narod jedinstveniji nego ikad i da niko od lica sa spiska koji su sačinili u Prištini nije primio poziv.

Iz policije na severu Kosova potvrđeno je da postoji spisak Srba koje je tužilaštvo u Prištini optužilo za „podrivanje ustavnog poretka Kosova“ i druga krivična dela kao i da je u toku uručivanje poziva licima sa tog spiska.

Petković: Obavestio sam Lajčaka o progonu lidera Srpske liste

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković saopštio je da je obavestio specijalnog izaslanika EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka o progonu čelnika Srpske liste.

„Obavestio sam Miroslava Lajčaka o progonu čelnika Srpske liste od strane Aljbina Kurtija. Prevario se svako ko misli da će uplašiti Srbe na KiM. Nije to ni jačima uspelo, neće ni Kurtiju koji bi da ruši mostove saradnje i mira. Srbi će ostati jedinstveni u odbrani legitimnih prava“, napisao je Petković na Tviteru.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar