Житељи Подгорине негују сећање на подвиг пилота Миленка Павловића

Житељи Подгорине негују сећање на подвиг пилота Миленка Павловића. У спомен-комплексу, који носи његове име у Горњем Црниљеву положени су венци и цвеће.

„Свестан да иде у неравноправну борбу са НАТО ловцима, у оперативном центру 12 минута касније одјекнуле су речи: Имају ме. Било је то последње што је изговорио херој из Подгорине. Зато је његово херојско дело исписано на најсветлијом страници српске историје“, рекао је Никола Томић, председник Општине Осечина.

У музејској поставци су личне ствари команданта 104. ловачког авијацијског пука Војске Југославије, који се последњим летом и борбом против 16 авиона НАТО-а уписао у историју 4. маја 1999. године.

„Ја сам јако поносан на ово место одакле су моји родитељи, на овај крај у коме сам проводио летње распусте као дете. Јако ми је драго што људи из овог краја, из овог места обележавају, ево 24. заредом, подвиг нашег оца и надам се да ће то живети убудуће“, каже Немања Павловић, син Миленка Павловића.

За Дан сећања организују се и спортски догађаји. Фудбалски клуб у Горњем Црниљеву назван је по пилоту пуковнику Миленку Павловићу, као и улица у Осечини.

Командант 204. ваздухопловне бригаде пуковник Миленко Павловић, 4. маја 1999. без радара се херојски се борио са ескадрилом НАТО авиона.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar