Зеленски допутовао у Хирошиму; украјинска војска тврди да су одбијени руски напади на Кијев

Припадник Националне гарде америчког ваздухопловства Џек Тешира, оптужен за цурење поверљивих војних докумената, остаће у затвору пошто му је суд  одредио притвор до почетка суђења.

Суд у америчком граду Ворчестеру у савезној држави Масачусетс одлуку је донео након што су адвокати оптуженог тражили да Тешири до почетка суђења буде одређен кућни притвор, преноси Ројтерс.

Тешира је објавио поверљиве документе у групи играча видео-игрица у апликацији за поруке „Дискорд“, а ухапшен је 13. априла.

Амерички тужиоци су тражили да Тешира остане у притвору јер је намерно занемарио заштиту поверљивих података.

У поднеску на 48 страница, америчко Министарство правде је навело да би 21-годишњи Тешеира требало да буде у притвору до суђења с обзиром на то да постоји ризик од бекства.

Оптужен је да је према једној тачки за кршење Закона о шпијунажи, што је повезано са незаконитим копирањем и преносом осетљивог одбрамбеног материјала, а друга оптужба је повезана са незаконитим преносом материјала на неодобрену локацију.

Документи који су процурели представљају најозбиљније кршење безбедности САД од када се више од 700.000 докумената, видео снимака и дипломатских депеша појавило на сајту Викиликс 2010. године.

Тешира се налази у затвору округа Плимут јужно од Бостона.

(Ројтерс)

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar