Zdravko Ponoš predstavio novu stranku Srbija centar – SRCE

Zdravko Ponoš je predstavljajući političku organizaciju Srbija centar (SRCE) rekao da Srbija i dalje nema ni Skupštinu ni Vladu, a da je Beograd dobio gradonačelnika i gradskog menadžera u skladu sa kapacitetima stare-nove vlasti.

Ocenio je da su glasači opozicije nezadovoljni izbornim rezultatom, ali i odnosima unutar opozicije.

„Kao predsednički kandidat Udružene opozicije nisam tražio ništa zauzvrat, osim jedinstva liste koja me predlaže. Dao sam sve od sebe da svi zajedno postignemo uspeh. Jedini sam predsednički kandidat koji je pobedio na svom biračkom mestu“, rekao je Ponoš.

Smatra da je iako je, kako je naveo, postojala medijska zatvorenost, problemi unutar koalicije, kao i finansijska sredstva u četrnaest puta manjem iznosu u odnosu na prvoplasiranog kandidata, poverenje 700.000 birača je nešto što obavezuje.

„Bez obzira na to šta su nam izbori doneli, iza nas je ostao veliki nezavršen posao. Uklanjanje SNS-a sa vlasti je prvi i neophodan korak ka uspostavljanju Srbije kao normalne države. Srbije koja je institucionalno izgrađena, stabilna, održiva i u službi svojih građana“, istakao je Ponoš.

Naveo je da ih je ideja takve Srbije okupila i da su kroz formu pokreta osnovali organizaciju pod imenom Srbija centar, skraćeno SRCE, kao i da samo ime opredeljuje lociranje na političkom spektru.

„Zalažemo se za ulazak Srbije u EU, za saradnju opozicije i da različitosti budu povod za dijalog, a ne podele i sukobe“, poručio je Ponoš.

On je naveo da su u SRCE, pored ostalog, ušli profesori Medicinskog fakulteta Dragan Delić i Petar Bulat, 10 bivših ambasadora, istoričar Bojan Dimitrijević, profesor Filozofskog fakulteta u Beogradu Slobodan Cvejić i biznismen Zoran Drakulić.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar