Zaplenjeno gotovo sve vino srpske porodice u Velikoj Hoči

Situacija u Velikoj Hoči se u poslepodnevnim časovima smirila pošto je vlasnik vinarije „Petrović“ zamolio sve okupljene građane da ostanu mirni, jer kako je rekao, ne želi „da bilo ko završi u zatvoru“, prenosi Kosovo onlajn. U Velikoj Hoči prisutan je bio veliki broj pripadnika specijalne i regularne policije, kao i službenika carine.  

Kako je potvrđeno za Radio KiM, situacija je večeras mirna, a meštani su se razišli svojim kućama.

Iz privremenih prištinskih institucija saopšteno je da je tokom rutinske provere u prodavnici u Velikoj Hoči, u Orahovcu, otkriveno da se alkoholna pića, kako tvrde, prodaju neovlašćeno i da je zbog toga doneta odluka o zapleni 42.000 litara alkohola. 

U saopštenju se navodi da vlasnik radnje obavlja i delatnost proizvodnje alkoholnih pića „bez ovlašćenja carine“ i da „nema registrovanu delatnost u Agenciji za privredne registre“.

Prethodno je policija dogurala okupljene ispred ulaza u dvorište porodice Petrović.

Ispred domaćinstva Petrović je cisterna za istakanje, ali je sin vlasnika vinarije pretio da će skočiti s krova, dok je njegova žena legla pred točkove, javlja dopisnik RTS-a. 

Žitelji Velike Hoče, koji se protive zapleni, okupili su se ispred ulaza u vinariju. 

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković saopštio je da je situacija u Velikoj Hoči i dalje napeta i da je jasno da Kurti želi incidente.

„Situacija u Velikoj Hoči i dalje je napeta! Pozvao sam vlasnika Vinice ‘Petrović’ koji me je obavestio da za sat vremena Rosu dolazi sa cisternom da zapleni 42.000 litara vina! Kurtijeva policija ni jutros nije želela mirno rešenje sa vlasnikom. Jasno je da Kurti želi incidente“, napisao je Petković na Tviteru.

Srpska lista najoštrije je osudila, kako navodi, sinhronizovani napad Aljbina Kurtija protiv Srba i na severu i na jugu Kosova i Metohije sa ciljem proterivanja Srba sa svojih vekovnih ognjišta.

Oni navode da Kurtijevi specijalci „čizmama gaze srpski hleb i grozdove“ koje su naši građani mukom uzgajali u nadi da će u miru moći da opstanu i žive pošteno od svog rada i prestrašuju svojim oklopnim vozilima srpsku decu dok su u vrtiću bez ikakve reakcije međunarodnih predstavnika.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar