Zahtev opozicije da se kazni poslanik SNS-a zbog seksualnih aluzija i vređanja narodnih poslanica

Kako se navodi u saopštenju, u toku trajanja sednice Narodne skupštine, u momentu izlaganja  poslanice Tatjane Manojlović, došlo je do brutalnog nasilja i vređanja narodnih poslanica.

„Naime, narodni poslanik SNS-a Dalibor Šćekić je konkludentnim radnjama (seksističkim aluzijama), jezikom i ustima na veoma jasan znak pokazivao određenu volju, kojom je više nego jasno počinjeno nasilje nad narodnim poslanicama“, navodi se u saopštenju.

Ocenjuju da je to nepristojno, drsko i bezobzirno ponašanje iz čl. 8 Zakona o javnom redu i miru kojim se vređa moral građana.

Napomenuli su da ovo nije prvi put da Šćekić na sve moguće načine vređa i omalovažava narodne poslanice.

„Kako predsednik Narodne skupštine Vladimir Orlić na sugestije narodnih poslanica nije reagovao, zahtevamo da se poslaniku Šćekiću oduzme imunitet i mandat narodnog poslanika“, navodi se u saopštenju.

Ovakvo ophođenje – nasilje nad narodnim poslanicima najoštrije su sudili poslanički klubovi Narodne stranke, Demokratske stranke, Moramo-zajedno, Ne davimo Beograd, Zavetnika, Srpske koalicije Nada, Dveri, Stranke slobode i pravde i Nove demokratske stranke Srbije.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar