Vulin sa šefom Interpola: Srbija pouzdan i snažan partner

Ministar Vulin je naglasio da su rezultati Ahmedom Naserom el Raisija vidljivi i da će srpska policija nastaviti da daje punu podršku radu Interpola, saopštio je MUP.

Vulin je čestitao Raisiju na uspešnom predsedavanju Generalnom skupštinom Interpola.

Predsednik Interpola zahvalio je Vulinu na podršci Republike Srbije prilikom izbora za predsednika Interpola 2021. godine u Istanbulu.

Raisi je prihvatio poziv ministra Vulina da u bliskoj budućnosti poseti Beograd i dodatno se uveri u stručnost i kapacitete srpske policije.

Vulin je istakao da je Srbija pouzdan i snažan partner u naporima da se rad Interpola i njegovih tela modernizuje i ne dopusti njegova politizacija. 

Kako se napominje u saopštenju, na sastanku je razgovarano i o bilateralnoj saradnji Srbije i Ujedinjenih Arapskih Emirata, a sagovornici su saglasni da su zahvaljujući dobrim ličnim odnosima  dva lidera, predsednika Aleksandra Vučića i šejka Muhameda bin Zajeda Al Nahjana odnosi dve države na najvišem nivou i da je potrebno izuzetne odnose dalje unapređivati i produbljivati, posebno kada je u pitanju saradnja u oblasti unutrašnjih poslova.

Raisi je pozvao je Vulina da poseti sedište Interpola u skorijoj budućnosti. 

U okviru 90. zasedanja Generalne skupštine Interpola, Vulin je imao niz sastanka sa policijskim zvaničnicima iz sveta a između ostalog i sa direktorom za operacije Nacionalne kriminalističke agencije Ujedinjenog Kraljevstva Stivom Smartom.

 Na sastanku je dogovoren nastavak partnerstva i saradnje.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar