Vulin sa direktorom policije Dubaija o unapređenju policijske saradnje

Aleksandar Vulin je naveo da je razvoj tehnologija doneo velike dobrobiti čovečanstvu, ali i rizike i opasnosti, jer, kako kaže, kriminalci naveliko koriste savremene tehnologije kao sredstvo za izvršenje krivičnih dela i njihovo prikrivanje.

„Da bismo bili uspešni, moramo uvek biti korak ispred njih, razvijati se i unapređivati svoja znanja i kapacitete“, rekao je ministar.

Srpski ministar policije, u razgovoru sa direktorom Al Marijem, istakao je da je Srbija impresionirana napretkom i inovacijama koje policija Dubaija koristi u svom radu, posebno kada je reč o „Pametnim policijskim stanicama“.

Ministar Vulin je rekao da je impresioniran time što je Dubai jedno od najsigurnijih i najbezbednijih mesta na svetu i pored velikog broja turista koji svakodnevno prođu kroz grad.

Direktoru policije Abdulahu Kalifu Al Mariju čestitao je na uspešnom obezbeđivanju sajma „Ekspo 2020“, koji zahvaljujući profesionalnosti, iskustvu i primeni modernih tehnologija u radu policije Dubaija, prolazi u najboljem redu.

Delegaciji MUP-a Srbije, koja je obišla sedište policije Dubai, prezentovan je rad kriminalističke policije i ljudskih resursa kroz obuke i obrazovanje njihovih pripadnika, saopštio je MUP.

Tokom posete policiji Dubaija ministar Vulin obišao je i Direktorat kriminalističke policije i „Pametnu policijsku stanicu“ na „Ekspo 2020“, novi inovativni koncept policijske stanice čiji se princip funkcionisanja zasniva na minimalnom prisustvu policijskih službenika i politici nula papira.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Share on facebook
Podelite na Facebook
Share on twitter
Podelite na Twitter
Share on linkedin
Podelite na Linkdin
Share on pinterest
Podelite na Pinterest
Share on whatsapp
Podelite na WhatsApp
Share on email
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar