Vulin sa Bocan-Harčenkom

Vulin je rekao da Srbija nikada neće biti deo antiruske histerije u kojoj se otima imovina državljana Rusije i imovina Ruske Federacije, baš kao što neće zabranjivati ruske medije, niti će rusku decu izbacivati iz škola, a ruske pisce i naučnike brisati iz školskih udžbenika.

„Civilizacija koja bi uklonila ruske pisce, naučnike, borce za slobodu, civilizacija koja bi se odrekla svega što je ruski narod dao svetu, bila bi veoma siromašna civilizacija. Oni koji bi da izbrišu Dostojevskog nikada nisu pročitali da svet ne vredi koliko jedna dečja suza, zato i mogu da pozivaju na ubistvo ruske dece“, istakao je srpski ministar policije na sastanku sa ambasadorom Ruske Federacije u Beogradu.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin istakao je da je Srbija samostalna država koja sama bira prijatelje.

„Srbija, koju vodi Aleksandar Vučić, samostalna je i nezavisna zemlja koja sama bira svoje prijatelje. Srbija nikada neće zaboraviti da je Ruska Federacija 2015. godine svojim vetom u Savetu bezbednosti, nakon dogovora dvojice predsednika Vladimira Putina i Aleksandra Vučića, sprečila donošenje rezolucije po kojoj bi na sramotu i porugu istini, srpski narod bio proglašen prvim genocidnim narodom u istoriji sveta“, poručio je ministar policije Vulin tokom razgovora sa ruskim ambasadorom Bocan-Harčenkom.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin je naglasio da policije Republike Srbije i Ruske Federacije imaju izuzetnu saradnju, baš kao što veoma uspešno Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije sarađuje sa Ministarstvom za civilnu odbranu, vanredne situacije i otklanjanje posledica prirodnih katastrofa, kao i  Rosgvardijom i svim drugim bezbednosnim strukturama na zajedničkom zadatku borbe protiv transnacionalnog organizovanog kriminala. 

Ministar policije Aleksandar Vulin izrazio je uverenje da će se saradnja dveju država razvijati na obostranu korist i zahvalio se na doslednoj podršci Ruske Federacije kada je u pitanju borba za očuvanje celovitosti Srbije.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar