Vulin: Pretnja litvanskog ministra licemerna, ni EU nije uvela sankcije na ruski gas

Srbija sama bira svoje prijatelje, ali je i neprijatelji sami izaberu, izjavio je Aleksandar Vulin povodom izjave šefa diplomatije Litvanije Gabrieliusa Landsbergisa o mogućnosti uvođenja sankcija EU Srbiji zbog neuvođenja sankcija Rusiji.

„Pretiti Srbiji sankcijama, ako ne uvede sankcije Ruskoj Federaciji, je glupo koliko i licemerno. Glupo, jer litvanski ministar zaboravlja da Srbi ne napadaju prijatelje i ne vole ucene, a licemerno, jer nije ni Evropska unija uvela sankcije na ruski gas i naftu“, rekao je Vulin.

Ministar je naveo da je „naše pridruživanje Evropskoj uniji još dalje nego što je mislio da jeste“, ako su litvanske pretnje jezik Evropske unije.

„Srbija koju vodi predsednik Aleksandar Vučić o sebi odlučuje sama i ne zaboravlja da svojim ponašanjem vrati svako joj učinjeno dobro. Litvanski ministar spoljnih poslova bi Srbiju da uzme za taoca i da nas natera da tuđe ratove uzmemo kao svoje, a da ga našim učešćem u sankcijama u koje ne verujemo, učinimo onim što nije, velikim i hrabrim. Srbija sama bira svoje prijatelje, ali je i neprijatelji sami izaberu“, izjavio je Vulin.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar