Vulin o lažnim dojavama o bombama: Protiv Srbije se vodi specijalni rat

Ministar Aleksandar Vulin u saopštenju ističe da sa različitih adresa iz više evropskih država stižu pretnje na adrese institucija, novinskih kuća i privrednih društava.

„Samo vrednost opreme potrebne za udar takvog obima i snage kakav je bio današnji, prelazi sto hiljada evra, ali se naneta šteta u izgubljenim radnim satima i obustavljanju rada privrede meri milionima“, ističe Vulin.

Kaže da o tome koliko je napad organizovan i skup, govori i informacija da se oprema uništava odmah po izvršenom napadu kako se ne bi moglo sa sigurnošću utvrditi odakle je udar poveden.

„Prijave o postavljenim eksplozivnim napravama su u funkciji izazivanja uznemirenja, širenja panike i nanošenja štete privredi naše zemlje. Ali, suštinski cilj svih napada je da Srbija prestane da vodi samostalnu politiku i da odluke donosi pod pritiskom i u strahu“, navodi Vulin u saopštenju.

Poziva građane da budu disciplinovani i uzdržani, da ne podležu panici i da poštuju naređenja koja im prilikom postupanja izdaju predstavnici policije.

„Ministarstvo unutrašnjih poslova ulaže krajnje napore da u najkraćem roku izvrši preglede napadnutih ustanova i da normalizuje život. Takođe, Ministarstvo unutrašnjih poslova, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom i Tužilaštvom za organizovani kriminal, čini sve da se ubrza proces međunarodne pravne pomoći putem kontaktnih tačaka uspostavljenih u skladu sa Budimpeštanskom konvencijom“, piše u saopštenju.

Vulin ističe da su sve zakonom predviđene policijske radnje izvršene pravovremeno i detaljno.

„Protiv Srbije se vodi specijalni rat i moramo biti spremni da izdržimo“, tvrdi Vulin povodom učestalih lažnih dojava o postavljenim bombama.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar