Vučić završio posetu Kataru

Aleksandar Vučić i emir države Katar na sastanku, koji je bio i njihov prvi susret, razgovarali su o bilateralnoj saradnji, ekonomiji, snabdevanju hranom, energetici i investicijama.

Posebna tema bila je „Er Srbija“, budući da je prvog čoveka Katara, Vučić zamolio da razmotre mogućnost da postanu strateški partner „Er Srbije“.

„‘Er Srbija’ pripada Srbiji, sada je profitna, a gledamo u budućnost. Danas je dobro stanje, hoće li uvek biti, zavisi ne samo od nas, nego i od prilika na tržištu. A vidimo da velike svetske kompanije drastično padaju“, rekao je Vučić.

Predsednik Srbije je sastanak sa šeikom ocenio kao izuzetno značajan za Srbiju, ukazavši da je Katar zainteresovan za saradnju u mnogim oblastima.

„Razgovarali smo o njegovoj skoroj poseti Srbiji, ali i o drugim važnim pitanjima“, rekao je Vučić, uz očekivanje da će emir ove godine posetiti Srbiju.

Vučić je, takođe, imao i niz važnih sastanaka sa predstavnicima brojnih zemalja, sa kojima je razgovarao o bitnim temama. Razgovarao je i sa predsednicima Maldiva, Bangladeša, Palestine, Slovenije i Poljske.

Učestvovao je i na petoj konferenciji UN, a čiji je domaćin bio emir Katara. „Prisustvo Srbije na ovoj konferenciji, od izuzetnog je značaja“, zaključio je Vučić.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar