Вучић: Захвалност Kини за постојано пријатељство и подршку

Председник Вучић је, такође, изразио уверење да љубав коју наши народи гаје према слободи и миру додатно јача наше традиционално пријатељство.

„Председник Си често помиње једну кинеску пословицу: Хајде да оружје рата заменимо даровима од жада и свиле“, навео је српски председник. 

Kако је истакао, мир мора да остане наслеђе човечанства, из кога ћемо црпети снагу за глобалну стратешку стабилност, чији ће крајњи резултат бити заједничка и одржива безбедност свих земаља.

„Баш као и НР Kина, Србија се залаже за стриктно придржавање основних принципа међународног права. НР Kина је, као стална чланица СБ УН, увек била посвећена очувању мира и пружала дипломатску подршку територијалном интегритету Србије, и нашим покушајима да одбранимо међународни правни поредак“, написао је Вучић. 

Истакао је да је кинеско ангажовање у секторима инфраструктуре, енергетике и рударства у Србији значајно је подстакло српску  економију, отварање радних места и могућности грађане, а помогло је и у промовисању сарадње и размене између два народа.

„Хвала председнику Сију и НР Kини за постојано пријатељство и подршку. Живело наше челично пријатељство! Живела Kина! Живела Србија!“, поручио је Вучић на инстаграм профилу поводом онлајн састанка у оквиру Дијалога Kомунистичке партије Kине са политичким партијама света. 

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar