Vučić: Vrlo korektan razgovor sa Plenkovićem o srpsko-hrvatskim odnosima

Na Svetskom ekonomskom forumu, predsednik Aleksandar Vučić učestvovao je na panelu „Diplomatski dijalog na Zapadnom Balkanu“ zajedno sa liderima iz regiona i specijalnim izaslanikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom.

Predsednik Srbije saopštio je da je imao vrlo korektan razgovor sa hrvatskim premijerom Andrejem Plenkovićem o srpsko-hrvatskim odnosima na marginama foruma. 

„Vrlo korektan razgovor sa Andrejem Plenkovićem o srpsko-hrvatskim odnosima. Verujem da ćemo u periodu koji je pred nama uspeti da ostvarimo napredak, kako na planu ekonomije, tako i po pitanju političkih odnosa“, objavio je Vučić na Instagram nalogu „buducnostsrbijeav“.

Hrvatski premijer je, nakon susreta sa predsednikom Vučićem poručio da su razgovarali na temu bilateralnih odnosa i evropskom putu zemalja Zapadnog Balkana.

„Tokom Svetskog ekonomskog foruma u Davosu razgovarao sam s predsednikom Srbije Vučićem o bilateralnim odnosima i evropskom putu zemalja u susedstvu. Uz politiku dijaloga i smirivanja tenzija, potrebno je uložiti dodatne napore u rešavanju otvorenih pitanja“, napisao je Plenković na Tviteru.

Predsednik Srbije razgovarao je i sa generalnim direktorom za spoljnu bezbednost u francuskom Ministarstvu odbrane Bernarom Emijeom, o širenju saradnje u cilju što bolje zaštite naših građana u današnjem okruženju punom izazova.

Vučić je na Instagram nalogu „buducnostsrbijeav“ naveo da je imao sadržajan i koristan razgovor sa Emijeom, s kojim se sastao na marginama Svetskog ekonomskog foruma.

„Razmenili smo mišljenja o glavnim bezbednosnim pitanjima u svetlu aktuelne geopolitičke situacije, a uvaženog sagovornika sam detaljnije upoznao sa situacijom na Kosovu i Metohiji“, naveo je Vučić.

Kazao je da su razgovarali i o širenju saradnje „u cilju što bolje zaštite naših građana u današnjem okruženju punom izazova“.

Vučić sa Borjanom Krišto o unapređenju odnosa Srbije i BiH

Predsednik Vučić sastao se i sa predsedavajućom Saveta ministara BiH Borjanom Krišto, s kojom je razgovarao o unapređenju odnosa između dve zemlje.

„Razgovarali smo o unapređenju odnosa između Srbije i Bosne i Hercegovine. Saglasili smo se da je od najvećeg interesa za obe zemlje da razvijamo saradnju i učvrstimo prijateljske i ekonomske veze, jer je to jedini i najbolji put u budućnost za sve naše građane“, poručio je Vučić.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar