Vučić: Vladu su birali građani, ne ispunjavam ničije želje

Komentarišući izjavu ambasadora SAD Kristofera Hila da očekuje prozapadnu vladu, te upitan da li će mu ispuniti želju, Vučić je odgovorio: „Nisam ja tu da ispunjavam želje. Građani biraju, a oni su izabrali da Srbija ima srpsku vladu, koja će da vodi računa o svojim inetersima“.

On je naveo i da mu je drago što je Hil rekao da se neće mešati u izbor ministara, što je kaže, normalno, dodajući ironično da je siguran da se ni ranije ambasadori nisu mešali u tom naročito 2008. godine, ali i ranije.

Vučić je poručio da će Vlada Srbije svakako biti skrojena po meri naroda.

„Kako su građani dali poverenje političkim strankama. Amerika je velika sila, važno je da pokažemo poštovanje prema toj zemlji, ali još je važnije da se rukovodimo svojim interesima“, rekao je Vučić u Šapcu gde je prisustvovao spajanju mosta na Savi.

Dodao je da je Srbija na evropskom putu, da će taj put nastaviti, ali će čuvati svoje vrednosti i neće gasiti tradicionalna prijateljstva, po bilo čijem zahtevu.

Vučić je rekao da je izvesno da se u ponedeljak ide na formiranje skupštine, a onda da se sredinom avgusta očekuje formiranje vlade, i da će on uskoro, pre nego što bude formirana vlada govoriti o infrastrkturi.

„A sada i zbog dolaska španskog premijera izvesno je da se tek u ponedeljak ide na formiranje skupštine i to će 1. avgusta da bude završeno, a onda od sredine avgusta je za očekivati formiranje vlade. Pre toga ću da govorim o svim tim problemima (u realizaiciji projekata)“, rekao je Vučić. 

Vučić: Hoće da me „apse – to je ok, ali neće me ućutkati“

Predsednik Vučić poručio je, povodom pisanja hrvatskih medija da ga treba uhapsiti kada dođe u Jasenovac, da je to „sasvim ok“ i da govori o prirodi tamošnje vlasti, ali da ga neće ućutkati, jer će uvek govoriti o antifašističkom i antinacističkom opredeljenju srpskog naroda.

„Što se tiče toga da će da me “apse… pa, ja sam se sam ponudio, dobrovoljno sam hteo da uđem, šta je bio problem?“, konstatovao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara u Šapcu.

On je istakao i da su sramne izmišljotine da je bio u Petrinji, 1991. godine, i da je tamo iznosio bilo kakve pretnje, koje su, kaže, puštene u javnost sa ciljem da ga zaplaše i da kaže mu ne pada na pamet da ide u Jasenovac.

„A, zamislite šta bi bilo u EU, da mi izmislimo da je Plenković ovde tukao zarobljenike, i radio ne znam šta… Kakav bi to skandal bio… A, oni su osmislili akciju, nisu pustili nekoga da slaže, nego su sve osmislili da me uplaše i da ne tražim odlazak u Jasenovac“, rekao je Vučić.

Komentarišući to što u hrvatskim medijima ima mnogo pohvala Srba na temu letovanja u Hrvatskoj, Vučić je rekao da oni imaju pravo to da prenose, a ljudi da hvale i Dubrovnik i Rovinj, ali da njega to ne interesuje.

„Ne interesuju me ni Dubrovnik, ni Rovinj. Nemam nikakav problem, nije moj posao da se dodvoravam nikome. Za mene su važni Jasenovac, Jadovno, Smiljane. To je ono – kad su Teslu proglasili za Hrvata, iako sa njima veze nema. Kao da mi kažemo da smo nastavljači Zapadnog Rimskog carstva, jer je na teritoriji Srbije rođene 17 rimskih imperatora… A, da ne pričam šta su sa porodicom Tesla uradili“, konstatovao je Vučić.

Hapšenje je, kaže, „sasvim ok“, i to govori o prirodi tamošnjeg režima, ali da ga ućutkaju kada govori o vrednostima Srbije, o antifašističkom i antinacističkom opredeljenju Srbije – neće uspeti.

„To ćemo braniti, štititi i čuvati po svaku cenu. Mnogo, stotine hiljada Srba je poginulo u odbrani zemlje od fašizma i nacizma, i nemačkog i italijanskog, ali pre svega od ustaškog pokreta, da bismo imali prava da se igramo sa svojom prošlošću, jer bismo se tako igrali i sa budućnošću“, rekao je Vučić.

Poručio je da od toga neće odustati, a ako je hapšenje jedan deo toga, sa tim nema problem, uz konstataciju da bi se time samo stradalnička tradicija porodice Vučić nastavila.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar