Vučić: Uvek ću pružiti podršku Srbima na KiM, neću se kriti od velikih i moćnih u svetu

Aleksandar Vučić je u video-obraćanju, objavljenom na Instagramu, rekao da će na veliki protest Srba sa KiM doći Srbi i sa severa i sa juga i iz svih sredina gde Srbi na KiM žive.

„Srbi ne traže mnogo, traže samo ono što pripada svim civilizovanim ljudima u Evropi. Na šta svi drugi imaju pravo, samo je Srbima uskraćeno. Da budu slobodni, da imaju pravo da se kreću, da idu u škole i bolnice, da čuvaju živote i perspektivu svoje dece. Traže da budu pušteni na slobodu oni koji su nepravedno bez ikakvog razloga uhapšeni, pritvoreni. Traže da se povuku oni koji su sa dugim cevima došli bez prava da okupiraju sever KiM“, istakao je Vučić.

On je naveo da Srbi traže i da se ukinu liste za hapšenje koje je režim u Prištini napravio samo zato što su se Srbi politički suprotstavili njihovom teroru.

„A za povratak u institucije, dakle to je nešto drugo od uklanjanja barikada, traže formiranje Zajednice srpskih opština, što je bio prvi uslov u Briselskom sporazumu. Za sve to ću im, kao predsednik Srbije, uvek pružiti podršku. Uvek ću im pružiti podršku, i neću se kriti od velikih i moćnih u svetu“, naglasio je Vučić.

Poručio je i da će uvek biti dovoljno odgovoran da ih pozove da čuvaju mir, sačuvaju staloženost, trpeljivost i strpljenje.

„Jer, mir je u najvećem interesu Srba i Srbije i našeg naroda na KiM. Živeo srpski narod na Kosovu i Metohiji, živela Srbija“, zaključio je Vučić.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar