Vučić uputio telegram saučešća povodom smrti kraljice Elizabete

„U ime građana Republike Srbije i u svoje ime, upućujem iskreno i duboko saučešće povodom smrti kraljice Elizabete Druge„, naveo je predsednik Aleksandar Vučić.

Njeno Veličanstvo je, napisao je Vučić u telegramu, svojom nesebičnom javnom službom obeležilo modernu istoriju Ujedinjenog kraljevstva i sveta, dajući primer kako treba nositi vladarski autoritet i obavljati dužnosti i u najtežim vremenima.

„Kraljica Elizabeta Druga se sa svakim izazovom suočavala mudro, nenametljivo, ali odlučno, prevashodno vodeći računa o dobrobiti nacije, čime je stekla ogromnu naklonost kako svojih podanika, tako i brojnih poštovalaca širom sveta. Bila je oslonac svojoj porodici i celoj naciji, koja joj je bila privržena kroz generacije“, naveo je Vučić u telegramu.

Njen predani odnos prema dužnostima i brizi za naciju i državu, kao i posvećenost očuvanju najviših moralnih vrednosti i načela, dodao je Vučić, postao je sinonim za period vladavine kraljice Elizabete Druge, koja je tokom decenija neumorno i dosledno radila na tome da Ujedinjeno Kraljevstvo bude zemlja blagostanja za sve.

Ističe da je kraljica Elizabeta, bez obzira na brojne izazove i teškoće koje su obeležile decenije njene suverene vladavine, ispod spoljašnje krhkosti pokazivala snagu dostojnu najvećih vladara u istoriji.

„Još jednom izražavam duboko saučešće porodici Njenog Veličanstva, kao i građanima i Vladi Ujedinjenog Kraljevstva, uveren da će nastaviti da je pamte poštujući njenu vladarsku mudrost i patriotizam“, navodi se u telegramu saučešća predsednika Vučića.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar