Vučić uputio saučešće povodom smrti šeika Kalife bin Zajeda el Nahjana

Aleksandar Vučić u telegramu saučešća ističe da ga je duboko pogodila vest o smrti šeika koji je bio, kako kaže, iskren prijatelj naše zemlje i čovek kojeg su krasile neke od najvrednijih i najređih vrlina.

„Smrt čovekova meri se po njegovom životu – po snazi karaktera, moralnim načelima kojih se pridržavao, po mudrosti kojom se rukovodio, kao i po spremnosti da nesebično pomogne i pravično prosudi. Čovek posvećen veri i tradiciji, ali sa izuzetnim sluhom za vrednosti savremenog sveta, šeik Kalifa je svoju zemlju svrstao u jednu od najvećih sila regiona, podigavši je na tron modernih i snažnih država sveta“, navodi se i telegramu.

„Njegovo veličanstvo šeik Kalifa je upravo najvišim ljudskim vrednostima posvetio ceo život, vodeći svoj narod sigurnom i mudrom rukom ka sveobuhvatnom napretku i dobrobiti, neumorno radeći i u najtežim vremenima, čime je stekao ogroman ugled i brojne prijatelje i na globalnom nivou“, dodao je Vučić.

„Izražavam najdublje saučešće porodici i sunarodnicima Njegovog veličanstva. Neka budu ponosni i neka slave njegov život. Neka mu Bog podari rajska naselja i obilati blagoslov“, zaključuje se u saučešću predsednika Vučića.

Telegram saučešća uputila je i premijerka Ana Brnabić. 

„Veoma me je potresla vest o smrti njegovog veličanstva šeika Kalifa bin Zajeda Al Nahjana. Njegovim odlaskom Srbija je izgubila velikog i iskrenog prijatelja, a njegov narod vladara koji ga je vodio ka napretku i omogućio sigurnu budućnost u jednoj od najsnažnijih zemalja sveta“, navodi se u saučešću premijerke Brnabić. 

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar