Vučić u Trondhejmu obišao Univerzitet, razgovarao sa srpskim studentima

Trondhejm je značajan unirverzitetski i naučni centar. Vučić je obišao Institut SINTEF, Simensovu fabriku za proizvodnju baterija, prostorije i laboratorije NTNU i tom prilikom je i sam učestvovao u pravljenju baterije.

Predsednik Srbije se sastao i sa srpskim studentima koji studiraju na Norveškom univerzitetu nauke i tehnologije i poručio da će u narednom periodu u Srbiji biti potrebni stručnjaci za obnovljive izvore energije.

„Nedostaju nam mladi ljudi koji idu u korak sa vremenom, biće nam potrebni stručnjaci za obnovljive izvore energije, koji će na drugačiji način obavljati posao nego što smo do sada radili“, rekao je Vučić.

Kazao je da mi to ne umemo da radimo kao Norvežani koji su lideri u toj oblasti i da je zato i uspostavljena saradnja sa Norveškom u toj oblasti. Ostaje, kako je rekao, i da u skladu sa tim uskladimo obrazovanje. Vučić je razgovarao sa petoro studenata iz Srbije koji studiraju na Univerzitetu u Trondhejmu.

Potom će, kako je predviđeno, biti na radnom ručku koji će u čast predsednika Srbije prirediti gradonačelnica Trondhejma Ritom Otervik.

Reč je o gradu sa više od 40.000 studenata, koji ima veliki naučno-tehnološki centar i kampus.

Prvog dana posete Norveškoj predsednik Srbije se sastao sa predsednikom parlamenta, premijerom, a priređen mu je i prijem kod kralja Haralda Petog i prestolonaslednika Hokona.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar