Vučić u poseti Španiji

Tokom boravka u Madridu, Aleksandar Vučić će prisustvovati potpisivanju Ugovora o kupovini dva transportna aviona CASA C-295 kompanije „Erbas“.

Uoči odlaska u Madrid, Vučić je najavio da će pozvati kralja Felipea i premijera Sančeza da posete Srbiju.

„Srpski i španski zvaničnici imaju retko susrete, oni nisu bili u Beogradu 50 godina. Pozvaću kralja Felipea Šestog i premijera Sančeza da posete Srbiju, oni su iskreni prijatelji naše zemlje i to je veoma važno za nas“, rekao je Vučić.

Kada je reč potpisivanju ugovora kojim Srbija kupuje dva transportna španska aviona, Vučić je istakao da je to veoma važno za našu zemlju.

„To je značajno, jer ćemo imati sve više aerodroma, moći ćemo da povezujemo Kraljevo i Niš i Beograd i Bačku i Banat i Pčinjski okrug, a to je veoma važno i u savremenim manevrima i u trenucima kada vam je potrebno pomeranje vaših snaga i pomeranje jedinica“, rekao je Vučić.

Španija je, inače, jedna od pet zemalja Evropske unije koja ne priznaje jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova, a Srbija sa tom zemljom neguje prijateljske odnose.

Robna razmena između Srbije i Španije beleži rast poslednjih godina, a kao najatraktivnije sektore za ulaganja u Srbiji Španija izdvaja obnovljive izvore energije, saobraćajnu infrastrukturu, agroindustriju, energetiku i zaštitu životne sredine.

Realne izglede za povećanje izvoza na špansko tržište imaju proizvodi gumarske, drvne i industrije nameštaja, te prehrambeni proizvodi, smrznuto i konzervirano voće.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar