Vučić u Abu Dabiju

Predsednika Vučića su na aerodromu u Abu Dabiju dočekali državni ministar zadužen za ekonomiju i trgovinu pri Ministarstvu spoljnih poslova UAE Ahmed Ali el Sajeg, brigadni general Abdula el Nakbi, ambasador UAE u Beogradu Mubarak el Daheri, uz počasnu gardu UAE.

U delegaciji sa predsednikom Vučićem su ministar odbrane Miloš Vučević i pomoćnik ministra odbrane za materijalne resurse Nenad Miloradović.

„Izuzetan je osećaj kada nakon naporne nedelje, opterećene teškim temama, na poziv prijatelja šeika Muhameda bin Zajeda el Nahjana dođete u predivnu zemlju, uz toplu dobrodošlicu ljubaznih domaćina“, objavio je Vučić na Instagram nalogu buducnostsrbijeav.

Srećan je i počastvovan, kako je istakao, što i Srbija učestvuje na Šesnaestom međunarodnom sajmu naoružanja i vojne opreme IDEX.

Vučić će boraviti u Abu Dabiju od 19. do 22. februara, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika.

Predsednik će se sastati sa šeikom Muhamedom bin Zajedom el Nahjanom, predsednikom Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Prisustvovaće otvaranju Međunarodnog sajma naoružanja IDEX, na kojem učestvuju i predstavnici namenske industrije Republike Srbije.

Vučić će obići Institut G-42, koji se bavi razvojem veštačke inteligencije u nizu industrija, gde će razgovarati sa njihovim predstavnicima.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar